Campus and village Hertenstein, Weggis

Object: Campus and village Hertenstein, Weggis
Client: Pühringer Residential AG, Vitznau
Architects: Marques Architekten AG, Luzern
General contractor: Marti Gesamtleistungen AG, Niederlassung Luzern
Façade and window construction: Ediltecnica, Schönbühl
Completion: 2020

BWB procedure: BWB-Colinal 3165 │E4

The rehabilitation clinic with attached private apartments, located in a prominent location on the hilltop of the Hertenstein peninsula, perfectly harmonises with the wonderful natural landscape. The delicate, high-quality façade made of anodised aluminium in the colour BWB-Colinal 3165 is based on the wood structure of the old hamlet. The material absorbs the wonderful light and colour ambience that occurs during the sunsets over the lake and the result is a fascinating interplay of light and shadow.

Photos: Roland Juker

Back